Rom Eng
Benzi RSS
Prima / Friedrich Ebert Stiftung
Friedrich Ebert Stiftung
Toate / 2016 / 2015 / 2014 / 2013 / 2012 / 2011 / 2010 / 2009
 
Sinteze şi Dezbateri de Politică Externă, BULETIN BILUNAR, APE/FES Newsletter nr.08 (2015) 31.07.2015
Temele ediţiei:1. Adrian Lupușor: Moldova se confruntă cu cele mai grave provocări la adresa securității sale economice de după 1991.2. David Dalton, The Economist: Situația din Republica Moldova s-a înrăutățit mult, economic și politic.3. Valeriu Prohnițchi: De ce este Moldova săracă? În Republica Moldova, bunăstarea elitelor nu depinde de bunăstarea țării pe ansamblu.4. Veaceslav Negruță: Fără transparență nimeni nu va purta discuții serioase cu Republica Moldova.
 
Sinteze şi Dezbateri de Politică Externă, BULETIN BILUNAR, APE/FES Newsletter nr.07 (2015) 13.07.2015
Temele ediţiei:1. Republica Moldova văzută de partenerii europeni, la un an de la semnarea Acordului de Asociere. Stefan Meister: Este o frustrare, dar în același timp o conștientizare a realităților din politica moldovenească.2. Johannes Grotzky: Pentru a recunoaște propaganda, trebuie să știi faptele, deci să te informezi din mai multe surse.3. Revizuirea politicii europene de vecinătate și a dimensiunii estice. Victor Chirilă: Ar fi o mare greșeală strategică ca UE să renunțe la Parteneriatul Estic.
 
Sinteze şi Dezbateri de Politică Externă, BULETIN BILUNAR, APE/FES Newsletter nr.06 (2015) 05.06.2015
Temele ediţiei:1. Vecinătatea Estică a UE – încotro? Victor Chirilă: Republica Moldova a beneficiat din plin ofertele UE venite pe linia Parteneriatului Estic.2. Stanislav Secrieru: Dacă privim acum evoluțiile din Republica Moldova, practic nimic nu o recomandă pentru o perspectivă europeană.3. „Cine a lansat năluca unei cereri moldovenești de aderare, la Summitul de la Riga?”. Un editorial de Ștefan Gorda.4. James D. Pettit: Corupția este un obstacol enorm pentru dezvoltarea unei societăți prospere și democratice.
 
Sinteze şi Dezbateri de Politică Externă, BULETIN BILUNAR, APE/FES Newsletter nr.05 (2015) 15.05.2015
Temele ediţiei:1. "UE și Estul în 2030". Un nou raport FES care încearcă să anticipeze posibilele evoluții în relațiile viitoare între UE, Federația Rusa și țările Parteneriatului Estic.2. Cum văd experții din Republica Moldova viitorul relațiilor dintre UE și Rusia și evoluțiile în țările învecinate cu acestea.3. Reinhard Krumm: Moldova are toate posibilitățile să devină cândva membru al UE, totul depinde doar de Moldova.
 
Sinteze şi Dezbateri de Politică Externă, BULETIN BILUNAR, APE/FES Newsletter nr.04 (2015) 29.04.2015
Temele ediţiei:1. Scădere fără precedent a sprijinului pentru integrarea europeană. Cauzele și consecințele, analizate de directorul Institutului de Politici Publice, Arcadie Barbaroșie.2. Pentru a schimba lucrurile, trebuie să devenim cetățeni și să nu rămânem inhibați în starea noastră de locuitori, spune directorul executiv ADEPT, Igor Boțan.3. Expertul Michael Emerson, de la Centrul pentru Studii Politice Europene (CEPS) de la Bruxelles, spune că parcursul european nu este pierdut, însă întârzierea lui nu va face bine Moldovei. 4. Nicu Popescu, expertul Institutului European pentru Studii de Securitate de la Paris: Corupția trage în jos sprijinul pentru ideile promovate de guvernare.
 
Sinteze şi Dezbateri de Politică Externă, BULETIN BILUNAR, APE/FES Newsletter nr.03 (2015) 21.04.2015
Temele ediţiei:1. Relansarea dialogului Chișinău-Tiraspol. Victor Osipov: Discuțiile la toate nivelele trebuie reluate, însă soluționarea conflictului transnistrean este o sarcină pe termen lung.2. Vladimir Iastrebciak: Discuțiile privind extinderea Zonei de liber schimb cu UE pentru Transnistria nici nu au început. 3. Transnistria: scădere economică, creștere geopolitică. Un editorial de Ernest Vardanean.4. Victor Chirilă: Sper că Tiraspolul va valorifica deschiderea din partea Chișinăului și a partenerilor internaționali.
 
Sinteze şi Dezbateri de Politică Externă, BULETIN BILUNAR, APE/FES Newsletter nr.02 (2015) 16.03.2015
Temele ediţiei:1. Guvern minoritar la Chișinău, învestit cu votul Partidului Comuniștilor. Fostul premier Iurie Leancă pleacă din PLDM și anunță un nou proiect politic.2. Prioritățile partidelor parlamentare – între integrarea europeană și integrarea eurasiatică.3. 2015: Perspective economice într-un context regional şi intern complicat. Un editorial semnat de ex-ministrul Finanțelor, Veaceslav Negruță.4. Foaie de parcurs propusă partenerilor de dezvoltare noului Guvern: recomandări sau ultimatum? Principalele teze din document, un interviu la subiect cu ambasadoarea Suediei, Ingrid Tersman, și o opinie a directorului executiv al Asociației pentru Politică Externă, Victor Chirilă.
 
Sinteze şi Dezbateri de Politică Externă, BULETIN BILUNAR, APE/FES Newsletter nr.01 (2015) 05.02.2015
Temele ediţiei:1. Coaliție minoritară la Chișinău. Directorul executiv APE, Victor Chirilă: Un guvern minoritar este șantajabil și este la cheremul partidului din opoziție.2. Expertul IDIS Viitorul, Cornel Ciurea: Alianța pentru o Moldovă Europeană este o soluție funcțională, chiar dacă nu cea mai bună.3. AIE sau AME și anticipate? Un editorial semnat de analistul politic Tudor Cojocariu.4. Expertul Viorel Chivriga: Guvernul minoritar va fi unul șantajabil și inapt de reforme.
 
Sinteze şi Dezbateri de Politică Externă (AUDIO) 20.09.2009
 
Prima / Friedrich Ebert Stiftung
Adresa
str. Sciusev 64, MD-2012 Chisinau, Republica Moldova


Tel.: +373-22-224430, 210986
Fax:
+373-22-210986, 233950 office@ape.md
Noutăţi  |  Analize  |  Opinii/Comentarii  |  Interviuri  |  Declaraţii  |  Documente  |  Conferinţe  |  Studii  |  Evenimente  |  UE - problematica transnistreana  |  Multimedia  |  APE în MassMedia  |  Friedrich Ebert Stiftung  |  Proiecte  |  Negociatori europeni
Copyright © 2020 Asociaţia pentru Politica Externă din Moldova.
Toate Drepturile Rezervate

Acest site a fost elaborat si lansat cu sprijinul Ambasadei Marei Britanii in Republica Moldova
TRIMARAN - IT Solutions Company // web, interactive, motion and software development solutions // http://www.trimaran.md, B2B and B2C solutions  /  Branding & Graphic Design Services / Website Design and Development  /  E-Commerce Systems / Software Application Architecture and Development / Multimedia solutions  /  2D/3D modeling & animation solutions / Video & Post Production / contact@trimaran.md
O soluţie Trimaran
Vizitatori: 508195
ultima actualizare: 23.01.2018