Rom Eng
Benzi RSS
Prima / Noutăţi
Noutăţi
Toate / 2016 / 2015 / 2014 / 2013 / 2012 / 2011 / 2010
 
Republica Moldova a semnat 2 acorduri cu UE. Info-Prim Neo. 26.06.2012. 26.06.2012
Republica Moldova a semnat astăzi, 26 iunie, în cadrul reuniunii oficiale a Consiliului de Cooperare Republica Moldova – Uniunea Europeană de la Bruxelles, Acordul privind Spaţiul Aerian Comun între UE şi statele sale membre. Tot azi a fost semnat şi Acordul între Republica Moldova şi UE cu privire la protecţia indicaţiilor geografice ale produselor agricole şi alimentare, transmite Info-Prim Neo cu referire la un comunicat de presă al Guvernului.
 
Cine va reprezenta Moldova la CEDO? Radio Europa Liberă. 18.06.2012. 18.06.2012
După ce Mihai Poalelungi a devenit președintele Curţii Supreme de Justiţie, locul Moldovei la Curtea Europeană pentru Drepturile omului a rămas vacant. Aşa că a început procesul intern de selectare a celor 3 candidaţi din care se va alege judecătorul moldovean la CEDO. Au fost nominalizate 8 persoane, între care numai o femeie.
 
Deputaţii sunt mulţumiţi de progresele privind liberalizarea regimului de vize. Info - Prim Neo. 14.06.2012. 14.06.2012
Deputaţii Comisiei politică externă şi integrare europeană a Parlamentului sunt mulţumiţi de progresele înregistrate în procesul negocierilor şi în implementarea primei faze a Planului de acţiuni Republica Moldova – Uniunea Europeană privind liberalizarea regimului de vize. Discuţiile s-au purtat în cadrul audierii conducerii Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene privind executarea angajamentelor asumate de către Republica Moldova pe dimensiunea integrării europene.
 
Jose Manuel Barroso: „Viitorul nostru, al tuturor, este unul comun”. Radio Europa Liberă. 14.06.2012. 14.06.2012
Şeful Comisiei Europene pledează pentru „uniunea politică”, despre care spune că e singura cale de a salva Uniunea Europeană.
 
La Bruxelles a început runda a II-a de negocieri privind Zona de Liber Schimb. Info-Prim Neo. 12.06.2012. 12.06.2012
La Bruxelles a început cea de-a II-a rundă de negocieri privind crearea Zonei de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător între Republica Moldova şi Uniunea Europeană. Negocierile vor dura pe parcursul lunii curente, transmite Info-Prim Neo cu referire la un comunicat de presă al Ministerului Economiei.
 
Prima Reuniune a Dialogului Informal în cadrul Parteneriatului Estic. MAEIE. 04.06.2012. 04.06.2012
La 5 iunie curent, la Chişinău va avea loc prima reuniune în cadrul noi iniţiative a dialogurilor informale din cadrul Parteneriatului Estic (PaE) lansată de Comisia Europene şi Serviciul European pentru Acţiune Externă în mai curent. Organizarea primei reuniuni în acest format la Chişinău vine să confirme progresele obţinute de RM în realizarea obiectivelor agendei sale europene şi implicarea pro-activă pe dimensiunea multilaterală a PaE.
 
Republica Moldova a semnat un Aranjament Administrativ privind cooperarea în domeniul protecţiei civile între Serviciul Situaţiilor Excepţionale din cadrul Ministerului Afacerilor Interne a acestuia şi Comisia Europeană. Bruxelles, 30.05.2012. 30.05.2012
Republica Moldova astăzi, devine a treia ţară din Vecinătatea de Est care semnează un Aranjament Administrativ privind cooperarea în domeniul protecţiei civile între Serviciul Situaţiilor Excepţionale din cadrul Ministerului Afacerilor Interne a acestuia şi Comisia Europeană.
 
"Proiectul Legii privind egalitatea de şanse trebuie modificat". Publika.md. 23.05.2012. 24.05.2012
În urma unui studiu realizat de Asociaţia pentru Politică Externă, s-a ajuns la concluzia că societatea civilă trebuie să fie consultată suplimentar asupra proiectului Legii privind egalitatea de şanse.
 
Comunicat de presă APE - Masă rotundă: Antrenarea Societăţii Civile Moldoveneşti în Construirea Agendei Pro-europene prin Preluarea Experienţei Statelor din Sud-Estul Europei din 22-23 mai 2012 21.05.2012
Invitaţie, Masă rotundă: Antrenarea Societăţii Civile Moldoveneşti în Construirea Agendei Pro-europene prin Preluarea Experienţei Statelor din Sud-Estul Europei din 22-23 mai 2012
 
Chişinăul pe calea cea bună, dar cu restanţe în reformarea justiţiei şi a organelor de drept şi combaterea corupţiei. APE. 21.05.2012
Concluziile pe Republica Moldova ale raportului anual al Comisiei Europene pe marginea Politicii europene de vecinătate sunt unele foarte pozitive, în pofida unor nuanţe critice legate de progresele în domeniul combaterii corupţiei, reformării justiţiei şi organelor de drept şi asigurării drepturilor omului, a declarat miercuri la Chişinău şeful Delegaţiei Comisiei Europene, Dirk Schuebel.
 
Evoluţia dialogului privind liberalizarea regimului de vize. Trecerea la faza 2 18.05.2012
Grupul de lucru pe vize, frontiere şi Transnistria al Convenţiei Naţionale pentru Integrarea Europeană va prezenta luni, 21 mai, ora 10:00, o serie de recomandări. Discuţiile vor viza evoluţiile din ultimele luni şi perspectiva trecerii la cea de-a II fază de implementare a dialogului RM-UE privind liberalizarea regimului de vize. Prezentările experţilor se vor concentra asupra progresului înregistrat în ultimele 6 luni.
 
APE se pronunţa pentru adoptare neîntârziată a Legii Anti-discriminare (egalitatea şanselor) 15.05.2012
Ieri, 14 mai, Asociaţia pentru Politică Externă (APE) şi Centrul Român de Politici Europene (CRPE) au dat publicităţii Raportul de monitorizare a primei faze de implementare a Planului de Acţiuni privind liberalizarea regimului de vize cu UE.
 
Moldova este gata să treacă la faza a II-a în domeniul liberalizării vizelor. Info-Prim Neo. 14.05.2012. 14.05.2012
Comisia Europeană trebuie să recomande Republicii Moldova să treacă la faza a II-a a Planului de Acţiuni privind liberalizarea regimului de vize cu UE, susţin experţi în domeniul politicilor externe. Potrivit lor, Republica Moldova a realizat 76% din acţiunile asumate în Planul de Acţiuni, iar altele 10 la sută au fost aproape realizate, ceea ce duce la un scor de aproape 86%.
 
Relaţia moldo-română şi guvernele de centru-stânga de la Bucureşti. Radio Europa liberă. 03.05.3012. 04.05.2012
Preşedintele Moldovei, Nicolae Timofti se află la Bucureşti în a doua sa vizită oficială în străinătate după cea de la Bruxelles. Următoarea destinaţie a şefului statului moldovean va fi la Kiev, după cum a declarat imediat după ce a fost ales preşedinte. La Bucureşti tocmai s-a schimbat guvernul, iar noul premier Victor Ponta şi nici liberalul Calin Popescu Tăriceanu, nominalizat pentru portofoliul externelor nu au vorbit până acum despre relaţia Bucureştiului cu Moldova. Sabina Fati trece în revista nu numai câteva din declaraţiile făcute astăzi la Bucureşti, dar şi evoluţia relaţiilor moldo-romane în perioadele cu guverne de centru-stânga la Bucureşti.
 
Intensificarea cooperării în domeniul energetic şi oportunităţile investiţionale în Moldova au fost discutate la Bucureşti. mec.gov.md. 27.04.2012. 27.04.2012
Discuţiile în cadrul şedinţei Comisiei interguvernamentale moldo-române de colaborare economică şi integrare europeană au acoperit o gamă largă de subiecte, fiind examinate chestiuni ce ţin de cooperarea în 12 domenii, însă accentul s-a pus pe colaborarea în domeniul energetic între cele două ţări. Au fost discutate detaliile în vederea realizării proiectului gazoductului transfrontalier Ungheni-Iaşi, părţile convinind să asigure resursele financiare, umane şi tehnice necesare pentru a asigura implementarea de ambele părţi a agendei ambiţioase stabilite în acest sens.
 
Tiraspolul vrea o apropiere economică de Europa. Radio Europa Liberă. 25.04.2012. 25.04.2012
Septembrie 2013 este termenul-limită la care Chişinăul şi-a propus să obţină Zona Economică Liberă cu Uniunea Europeană. În acea lună va avea loc un nou summit al Parteneriatului estic, iar Republica Moldova se pregăteşte să încheie în cadrul acelui summit acordul de liber schimb şi, poate, şi cel de asociere cu UE. Inaugurând astăzi o conferinţă axată pe pregătirea economiei moldoveneşti de conectarea la cea europeană, premierul Vlad Filat a declarat că sarcina guvernului este ca până atunci să negocieze cu UE un astfel de acord care în primul rând ar lua în consideraţie interesele businessului local, inclusiv al celui transnistrean.
 
Preşedintele APCE susţine trecerea Moldovei la etapa post-monitorizare. Info-Prim Neo. 03.04.2012. 04.04.2012
Preşedintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), Jean-Claude Mignon, aflat într-o vizită oficială la Chişinău, a menţionat în cadrul unui briefing de presă că va insista asupra trecerii de la etapa de monitorizare a Republicii Moldova la cea de post-monitorizare.
 
Comunicat de Presa APE 22.02.2012
Asociaţia pentru Politica Externă vă informează că începând cu data de 23 ianuarie 2012 Victor Chirilă şi-a suspendat activitatea în calitate de Director Executiv al Asociaţiei pentru Politica Externă. În conformitate cu Statutului Asociaţiei, la propunerea dlui Vasile Nedelciuc, Preşedintele Consiliului de Administraţie, a fost aprobată numirea în calitate de Director Executiv Interimar al APE a dlui Eugen Revenco. În prezent, dl Victor Chirilă, deţine funcţia de consilier principal de stat al Prim-ministrului pentru politică externă şi relaţii cu diaspora.
 
Call for applications: Seminars on “Good Governance” in Berlin and Warsaw from September 8 – 29, 2012, Robert Bosch Stiftung 25.01.2012
20 German speaking young professionals are invited to participate in seminars on “Good Governance” in Berlin and Warsaw from September 8 – 29, 2012. In a follow-up project they will contribute to future cooperation in Europe. The participants get to know examples of implementing politics and good governance in Germany and the EU. They are thus able to gain exclusive insights into political life and establish contacts.
 
Call for applications: Seminars on “Good Governance” in Berlin and Warsaw from September 8 – 29, 2012, Robert Bosch Stiftung 25.01.2012
Connecting Europe is the goal of the Carl Friedrich Goerdeler-Kolleg for Good Governance of the Robert Bosch Stiftung – a three-week international professional development program for young executives from the public sector (public administration, public companies, non-profit organizations, etc.) from Armenia, Azerbaijan, Belarus, Georgia, Moldova, Russia, Turkey and Ukraine.
 
Pagina
123
Prima / Noutăţi
Adresa
str. Sciusev 64, MD-2012 Chisinau, Republica Moldova


Tel.: +373-22-224430, 210986
Fax:
+373-22-210986, 233950 office@ape.md
Noutăţi  |  Analize  |  Opinii/Comentarii  |  Interviuri  |  Declaraţii  |  Documente  |  Conferinţe  |  Studii  |  Evenimente  |  UE - problematica transnistreana  |  Multimedia  |  APE în MassMedia  |  Friedrich Ebert Stiftung  |  Proiecte  |  Negociatori europeni
Copyright © 2020 Asociaţia pentru Politica Externă din Moldova.
Toate Drepturile Rezervate

Acest site a fost elaborat si lansat cu sprijinul Ambasadei Marei Britanii in Republica Moldova
TRIMARAN - IT Solutions Company // web, interactive, motion and software development solutions // http://www.trimaran.md, B2B and B2C solutions  /  Branding & Graphic Design Services / Website Design and Development  /  E-Commerce Systems / Software Application Architecture and Development / Multimedia solutions  /  2D/3D modeling & animation solutions / Video & Post Production / contact@trimaran.md
O soluţie Trimaran
Vizitatori: 497723
ultima actualizare: 23.01.2018