Rom Eng
Benzi RSS
Prima / Noutăţi / Dinamica procesului de negocieri în formatul 5+2 este încetinită, oficial OSCE. Info-Prim Neo. 06.11.2012.
Dinamica procesului de negocieri în formatul 5+2 este încetinită, oficial OSCE. Info-Prim Neo. 06.11.2012.
Versiune tipar
06.11.2012

Dinamica procesului de negocieri în formatul 5+2 este încetinită în acest moment. Important este ca fiecare parte din acest format să aibă dorinţa pentru rezolvarea conflictului transnistrean, dorinţă de care au dat dovadă la începutul anului. Declaraţia aparţine reprezentantului special al preşedintelui în exerciţiu al OSCE pentru reglementarea conflictului transnistrean, ambasadorul Erwan Fouéré, care s-a întâlnit cu preşedintele Parlamentului, Marian Lupu.

„Reînnoirea impulsului care a fost înregistrat este vital pentru continuarea progresului în procesul de negocieri. Este foarte important ca părţile să-şi demonstreze încrederea reciprocă. Acesta este spiritul cu care vom desfăşura următoarea rundă de negocieri, în Dublin”, a menţionat jurnaliştilor ambasadorul Erwan Fouéré.

Şi spicherul Marian Lupu a constatat că procesul de negocieri a cunoscut anumite încetiniri şi o schimbare de retorică în acest dialog. „Mă refer la mai multe subiecte, introducerea taxei pentru livrarea mărfurilor pe dreapta Nistrului, declaraţii care vin în contradicţii cu sensul general al acestor negocieri, mă refer la declaraţiile unilaterale care se fac la Tiraspol, şi nu doar, referitor la statutul independent şi necesitatea recunoaşterii acestui statut pe plan internaţional. Aceste declaraţii nicidecum nu vin în linie cu obiectivele care au fost declarate anterior şi pe care le urmărim cu toţii în formatul 5+2”, a menţionat preşedintele Parlamentului.

Marian Lupu a spus că este necesar să fie depăşită această perioadă dificilă care este atestată. „Lucrurile nu trebuie privite într-o manieră idealistică, nu trebuie să ne ascundem de realităţi. În Irlanda se va reuşi o reîntoarcere a acestui proces într-o albie mai reuşită. Am fost asigurat că toţi au voinţă politică pentru a sprijini acest proces şi mai departe”, a mai adăugat spicherul.

La ultima întrevedere a vicepremierului pentru reintegrare, Eugen Carpov, cu reprezentantul politic din partea Tiraspolului, Nina Ştanschi, s-a menţionat că există unele neînţelegeri pe mai multe aspecte, în special în domeniul transportului şi telecomunicaţii.

Cea de-a cincea rundă de negocieri în problema transnistreană va avea loc în perioada 27-30 noiembrie.
 

 
comments powered by Disqus
Prima / Noutăţi / Dinamica procesului de negocieri în formatul 5+2 este încetinită, oficial OSCE. Info-Prim Neo. 06.11.2012.
Adresa
str. Sciusev 64, MD-2012 Chisinau, Republica Moldova


Tel.: +373-22-224430, 210986
Fax:
+373-22-210986, 233950 office@ape.md
Noutăţi  |  Analize  |  Opinii/Comentarii  |  Interviuri  |  Declaraţii  |  Documente  |  Conferinţe  |  Studii  |  Evenimente  |  UE - problematica transnistreana  |  Multimedia  |  APE în MassMedia  |  Friedrich Ebert Stiftung  |  Proiecte  |  Negociatori europeni
Copyright © 2024 Asociaţia pentru Politica Externă din Moldova.
Toate Drepturile Rezervate

Acest site a fost elaborat si lansat cu sprijinul Ambasadei Marei Britanii in Republica Moldova
TRIMARAN - IT Solutions Company // web, interactive, motion and software development solutions // http://www.trimaran.md, B2B and B2C solutions  /  Branding & Graphic Design Services / Website Design and Development  /  E-Commerce Systems / Software Application Architecture and Development / Multimedia solutions  /  2D/3D modeling & animation solutions / Video & Post Production / contact@trimaran.md
O soluţie Trimaran
Vizitatori: 650742
ultima actualizare: 23.01.2018