Rom Eng
Benzi RSS
Prima / Noutăţi / Italia susţine perspectiva de aderare a Moldovei la UE. Info-Prim Neo. 09.11.2012.
Italia susţine perspectiva de aderare a Moldovei la UE. Info-Prim Neo. 09.11.2012.
Versiune tipar
09.11.2012

Italia susţine includerea expresă a perspectivei de aderare a Moldovei la Uniunea Europeană în Acordul de asociere pe care aceasta îl poate semna în curând cu UE, a declarat Lamberto Dini, preşedinte al Comisiei pentru Afaceri externe şi emigraţie al Senatului italian, fost premier al Italiei, în cadrul întrevederii cu Vlad Plahotniuc, prim-vicepreşedinte al Parlamentului de la Chişinău, notaeză Info-Prim Neo cu referire la un comunicat al Legislativului.

„Admir curajul pe care îl manifestaţi în continuarea reformelor, aţi reuşit să obţineţi simpatia multor state europene. Vă încurajăm să menţineţi stabilitatea economică, pentru a reuşi o creştere ulterioară a nivelului de trai din Republica Moldova. Italia susţine includerea expresă a perspectivei de aderare a Moldovei la UE, în Acordul de asociere pe care ţara dumneavoastră sperăm că îl va semna în viitorul apropiat cu Uniunea”, a declarat Lamberto Dini, în cadrul întrevederii cu Vlad Plahotniuc, care efectuează o vizită de lucru în Italia.

Interesul Italiei de a sustine procesul de extindere a UE a fost confirmat şi de către vicepreşedintele Camerei Deputaţilor din Legislativul italian. În cadrul acestei întrevederi, Vlad Plahotniuc a asigurat-o pe Maria Rosaria Bindi de determinarea guvernării din Moldova de a îndeplini cu succes criteriile necesare apropierii ţării noastre de standardele europene. „Un prim rezultat al bunei cooperări dintre Republica Moldova şi Italia s-ar putea concretiza prin apropierea celor două ţări, în cadrul Uniunii Europene. Noi ne-am stabilit un obiectiv ferm, al aderării la UE. Facem în acest sens eforturi pentru consolidarea unui stat democratic puternic, pentru dezvoltarea economică şi creşterea standardelor de viaţă pentru cetăţenii noştri”, a declarat prim-vicepreşedintele Parlamentului.

Vlad Plahotniuc a precizat că obiectivul său este ca Moldova să devină, în următorii ani, o economie de piaţă atractivă pentru investitorii străini. „Un avantaj al ţării noastre este faptul că se află la confluenţa a două mari pieţe – cea europeană şi cea estică”, a declarat Prim-vicepreşedintele Parlamentului, apreciind în acest sens numărul mare al întreprinderilor cu capital italian care au ales deja să îşi desfăşoare activitatea în Moldova, creând astfel locuri de muncă.

Maria Rosaria Bindi şi-a exprimat disponibilitatea să viziteze Republica Moldova, la invitaţia prim-vicepreşedintelui Parlamentului moldovean.
 

 
comments powered by Disqus
Prima / Noutăţi / Italia susţine perspectiva de aderare a Moldovei la UE. Info-Prim Neo. 09.11.2012.
Adresa
str. Sciusev 64, MD-2012 Chisinau, Republica Moldova


Tel.: +373-22-224430, 210986
Fax:
+373-22-210986, 233950 office@ape.md
Noutăţi  |  Analize  |  Opinii/Comentarii  |  Interviuri  |  Declaraţii  |  Documente  |  Conferinţe  |  Studii  |  Evenimente  |  UE - problematica transnistreana  |  Multimedia  |  APE în MassMedia  |  Friedrich Ebert Stiftung  |  Proiecte  |  Negociatori europeni
Copyright © 2024 Asociaţia pentru Politica Externă din Moldova.
Toate Drepturile Rezervate

Acest site a fost elaborat si lansat cu sprijinul Ambasadei Marei Britanii in Republica Moldova
TRIMARAN - IT Solutions Company // web, interactive, motion and software development solutions // http://www.trimaran.md, B2B and B2C solutions  /  Branding & Graphic Design Services / Website Design and Development  /  E-Commerce Systems / Software Application Architecture and Development / Multimedia solutions  /  2D/3D modeling & animation solutions / Video & Post Production / contact@trimaran.md
O soluţie Trimaran
Vizitatori: 651581
ultima actualizare: 23.01.2018