Rom Eng
Benzi RSS
Prima / Noutăţi / Prim-ministrul interimar Iurie LEANCĂ şi Ambasadorul Dirk SCHUEBEL, şeful Delegaţiei UE în R. Moldova, au susținut astăzi o conferinţă de presă comună cu privire la marcarea Zilei Europei în ţara noastră. Gov.md. 14.05.2013.
Prim-ministrul interimar Iurie LEANCĂ şi Ambasadorul Dirk SCHUEBEL, şeful Delegaţiei UE în R. Moldova, au susținut astăzi o conferinţă de presă comună cu privire la marcarea Zilei Europei în ţara noastră. Gov.md. 14.05.2013.
Versiune tipar
14.05.2013

În cadrul conferinței, a fost lansată agenda evenimentelor ce vor fi organizate începînd cu 18 mai 2013 pentru a marca Ziua Europei şi pe care Guvernul le va sprijini prin implicarea în activităţile ce vor avea loc pe  teritoriul întregii ţări.

Premierul interimar a anunțat că marcarea Zilei Europei în Republica Moldova devine deja o tradiţie frumoasă.

"Aici, în R.Moldova marcăm Ziua Europei nu doar pentru că, geografic suntem parte a Europei. Ceea ce contează de fapt, este că am decis să ne reconfirmăm şi deci să consacrăm apartenenţa noastră la spaţiul valoric şi civilizaţional european prin alegerea de a urma modelul integraţionist european de dezvoltare, avînd drept finalitate aderarea la UE", a declarat Iurie LEANCĂ.

Prim-ministrul interimar susține că există toate premisele ca 2013 să devină anul realizării obiectivelor stabilite, în special în contextul Summit-ului Parteneriatului Estic de la Vilnius.

"După cum cunoașteți ne propunem să parafăm cît mai curînd posibil Acordul de Asociere cu UE și să asigurăm nivelul suficient de implementare a condițiilor Dialogului privind vizele cu UE pentru inițierea de către statele membre ale UE a procesului decizional vizînd liberalizarea regimului de vize pentru RM", a menționat Iurie LEANCĂ.

Premierul a subliniat că Republica Moldova face tot posibilul în realizarea agendei europene, chiar dacă mai sînt multe de întreprins pentru a avansa pe această cale.

"Credem cu fermitate că Europa nu este doar o opţiune, ci o necesitate pentru ţara noastră. Iată de ce ne-am angajat plenar şi ireversibil să ne realizăm viitorul European şi să ne modernizăm statul în spiritul valorilor şi standardelor europene", a spus LEANCĂ.

La final, Iurie LEANCĂ a anunțat că la evenimentele organizate cu prilejul marcării Zilei Europei în Republica Moldova, va fi prezent și Comisarul pentru Extindere și Politică de Vecinătate Ștefan FULE.

Șeful Delegației UE în Republica Moldova a mulțumit Premierului interimar pentru susținere în organizarea Zilei Europei în R. Moldova. Oficialul a anunțat că în acest an, festivități de amploare vor avea loc la Chișinău începînd cu 18 mai și Tiraspol - 26 mai.

Ambasadorul a menţionat că „Orășelul european" va fi punctul central al festivităților. Acesta va găzdui dezbateri publice cu ambasadori și oficiali moldoveni, informații cu privire la proiectele în derulare finanțate de către UE, școli de limbi străine, expoziţii, dar şi va oferi posibilitatea de a degusta din bucatele tradiţionale europene.

Anul acesta „Orășelul european" va fi organizat în scuarul Teatrului de Operă și Balet "Maria BIEȘU", iar concertul în Piața Marii Adunări Naționale.

Dirk SCHUEBEL a mai spus că în perioada 19-22 mai la Chişinău se va desfăşura ediţia a doua a Festivalului de Film European, iar în perioada 24-26 mai, 2013, evenimentul va avea loc la Tiraspol.

 
comments powered by Disqus
Prima / Noutăţi / Prim-ministrul interimar Iurie LEANCĂ şi Ambasadorul Dirk SCHUEBEL, şeful Delegaţiei UE în R. Moldova, au susținut astăzi o conferinţă de presă comună cu privire la marcarea Zilei Europei în ţara noastră. Gov.md. 14.05.2013.
Adresa
str. Sciusev 64, MD-2012 Chisinau, Republica Moldova


Tel.: +373-22-224430, 210986
Fax:
+373-22-210986, 233950 office@ape.md
Noutăţi  |  Analize  |  Opinii/Comentarii  |  Interviuri  |  Declaraţii  |  Documente  |  Conferinţe  |  Studii  |  Evenimente  |  UE - problematica transnistreana  |  Multimedia  |  APE în MassMedia  |  Friedrich Ebert Stiftung  |  Proiecte  |  Negociatori europeni
Copyright © 2024 Asociaţia pentru Politica Externă din Moldova.
Toate Drepturile Rezervate

Acest site a fost elaborat si lansat cu sprijinul Ambasadei Marei Britanii in Republica Moldova
TRIMARAN - IT Solutions Company // web, interactive, motion and software development solutions // http://www.trimaran.md, B2B and B2C solutions  /  Branding & Graphic Design Services / Website Design and Development  /  E-Commerce Systems / Software Application Architecture and Development / Multimedia solutions  /  2D/3D modeling & animation solutions / Video & Post Production / contact@trimaran.md
O soluţie Trimaran
Vizitatori: 647753
ultima actualizare: 23.01.2018