Rom Eng
Benzi RSS
Prima / Noutăţi / UE arată angajamentul ferm de a întări cooperarea cu Moldova, Catherine Ashton. Info Prim Neo. 10.07.2013.
UE arată angajamentul ferm de a întări cooperarea cu Moldova, Catherine Ashton. Info Prim Neo. 10.07.2013.
Versiune tipar
11.07.2013
Vizita la Chişinău arată angajamentul ferm al Uniunii Europene de a întări cooperarea cu Republica Moldova. Despre aceasta a declarat Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe şi politica de securitate, Catherine Ashton, în cadrul unei întrevederi cu preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Preşedinţiei.

„Integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană este o perspectivă reală şi noi ne gândim deja la acțiunile pe care le vom întreprinde împreună după summit-ul Parteneriatului Estic de la Vilnius”, a declarat înaltul reprezentant al UE. Nicolae Timofti şi Catherine Ashton au discutat, de asemenea, despre obiectivele pe care autoritățile de la Chişinău le au în vedere pentru viitorul apropiat, între care lupta cu corupția şi creşterea economică.

Preşedintele şi-a exprimat voința autorităților de la Chişinău de a parcurge cu succes perioada premergătoare summit-ului Parteneriatului Estic de la Vilnius, din toamna acestui an. „Avem o mare responsabilitate față de cetățenii noştri, care doresc integrarea țării în familia europeană, şi suntem obligați să avansăm către o relație cât mai strânsă cu spațiul comunitar. În acest sens, încheierea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, la summit-ul de la Vilnius, va fi un semnal extrem de încurajator pentru populația Republicii Moldova”, a declarat preşedintele Timofti.

Potrivit unui comunicat al Parlamentului, înaltul reprezentant al UE a avut şi o întrevedere cu preşedintele Parlamentului, Igor Corman. În cadrul discuțiilor au fost abordate subiecte ce se referă la implementarea agendei de reforme în contextul integrării europene a Republicii Moldova, progresele înregistrate și perspectivele Summit-ului Parteneriatului Estic de la Vilnius pentru dezvoltarea relațiilor RM - UE. Președintele Parlamentului a accentuat că ancorarea Republicii Moldova într-un proces ireversibil de integrare europeană se poate face doar prin acțiuni și reforme durabile în țară, în beneficiul cetățenilor, care așteaptă o Moldovă europeană.

Catherine Ashton s-a întâlnit şi cu liderii partidelor politice parlamentare și președinții de fracțiuni. Fracțiunea PCRM a lipsit de la întrevedere. Liderul fracțiunii PLDM, deputatul Valeriu Streleț a relevat faptul că integrarea europeană este necesară cetățenilor. În acest sens, parcursul european al țării reprezintă obiectivul principal al coaliției de guvernare.

Președintele fracțiunii parlamentare a PDM, Dumitru Diacov, a menționat că prin exemplul Republicii Moldova, UE poate încuraja țările din cadrul Parteneriatului Estic să intensifice cooperarea cu partenerii europeni pentru apropierea politică și economică de familia europeană. Deputatul liberal Ion Hadârcă a specificat că este de datoria coaliției de guvernare de a menține vectorul pro-european și autoritățile trebuie să depună eforturi conjugate pentru soluționarea conflictului transnistrean.
 
comments powered by Disqus
Prima / Noutăţi / UE arată angajamentul ferm de a întări cooperarea cu Moldova, Catherine Ashton. Info Prim Neo. 10.07.2013.
Adresa
str. Sciusev 64, MD-2012 Chisinau, Republica Moldova


Tel.: +373-22-224430, 210986
Fax:
+373-22-210986, 233950 office@ape.md
Noutăţi  |  Analize  |  Opinii/Comentarii  |  Interviuri  |  Declaraţii  |  Documente  |  Conferinţe  |  Studii  |  Evenimente  |  UE - problematica transnistreana  |  Multimedia  |  APE în MassMedia  |  Friedrich Ebert Stiftung  |  Proiecte  |  Negociatori europeni
Copyright © 2024 Asociaţia pentru Politica Externă din Moldova.
Toate Drepturile Rezervate

Acest site a fost elaborat si lansat cu sprijinul Ambasadei Marei Britanii in Republica Moldova
TRIMARAN - IT Solutions Company // web, interactive, motion and software development solutions // http://www.trimaran.md, B2B and B2C solutions  /  Branding & Graphic Design Services / Website Design and Development  /  E-Commerce Systems / Software Application Architecture and Development / Multimedia solutions  /  2D/3D modeling & animation solutions / Video & Post Production / contact@trimaran.md
O soluţie Trimaran
Vizitatori: 647762
ultima actualizare: 23.01.2018