Rom Eng
Benzi RSS
Prima / Opinii/Comentarii / Donald Tusk: Moldova poate conta pe sprijinul Poloniei la realizarea visului european. Info-Prim Neo. 01.04.2011.
Donald Tusk: Moldova poate conta pe sprijinul Poloniei la realizarea visului european. Info-Prim Neo. 01.04.2011.
Versiune tipar
01.04.2011

„Democraţia şi libertatea sunt acele valori care fac viaţa oamenilor mai bună. Drumul parcurs de Polonia spre UE a fost considerat unul de succes, de aceea suntem gata să împărtăşim experienţa noastră şi suntem extrem de bucuroşi când alte state reuşesc mai mult decât noi”, a menţionat, miercuri, premierul Poloniei, Donald Tusk, la Forumul UE – Republica Moldova, care se desfăşoară la Chişinău în perioada 29-31 martie.

Oficialul polonez a subliniat că speranţa Uniunii Europene sunt acei oameni şi politicieni care cred în extinderea UE, au curaj şi muncesc pentru ţara în care trăiesc, ca ea să devină membră a UE. „Despre lărgirea UE se vorbeşte la Berlin, la Paris. UE are nevoie de Republica Moldova la fel cum şi Moldova are nevoie de UE. Vă doresc ca implicarea de care daţi dovadă să aducă rezultatele mult aşteptate”, a spus Donald Tusk.

„Moldova este în Europa, chiar dacă rămâne în afara graniţelor europene. Conducerea ţării a demonstrat că tratează cu cea mai mare seriozitate visul european, iar determinarea de care dă dovadă constituie o armă puternică”, a subliniat prim-ministrul polonez. Donald Tusk a reiterat că Polonia va susţine necondiţionat Moldova pe calea integrării europene, iar pe parcursul deţinerii preşedinţiei UE va depune eforturi pentru soluţionarea mai multor probleme cu care se confruntă, inclusiv cea transnistreană.

Premierul Vlad Filat a spus la Forum că sprijinul acordat de către UE constituie o motivaţie puternică pentru actuala guvernare, care a stabilit drept obiectiv prioritar integrarea europeană a ţării. „Suntem conştienţi că acel credit de încredere acordat de UE trebuie să fie direct proporţional angajamentului nostru de a implementa reformele de europenizare. Dar atunci când se conturează o perspectivă clară, chiar şi reformele dificile sunt mai uşor de înţeles şi mai lesne de promovat în societate”, a subliniat şeful Guvernului de la Chişinău.

Premierul s-a referit la reformele iniţiate pentru afirmarea unui stat de drept, liberalizarea economiei şi îmbunătăţirea climatului de afaceri şi investiţional. „Vreau să vă asigur că Moldova are dorinţă şi putere, fiind dispusă să facă faţă tuturor provocărilor care i-ar permite să aducă Europa acasă. Voinţa politică a autorităţilor coincide cu cea a populaţiei. Vrem să asigurăm tuturor cetăţenilor noştri o viaţă demnă. Doar implementarea cu succes a reformelor de europenizare constituie o premisă sigură în acest sens”, a declarat Vlad Filat.

Forumul UE – Moldova este organizat de Asociaţia pentru Politică Externă de la Chişinău şi Institutul pentru Studii Estice din Varşovia. Evenimentul întruneşte politicieni, diplomaţi, oameni de afaceri importanţi din străinătate şi din Republica Moldova.

 
comments powered by Disqus
Prima / Opinii/Comentarii / Donald Tusk: Moldova poate conta pe sprijinul Poloniei la realizarea visului european. Info-Prim Neo. 01.04.2011.
Adresa
str. Sciusev 64, MD-2012 Chisinau, Republica Moldova


Tel.: +373-22-224430, 210986
Fax:
+373-22-210986, 233950 office@ape.md
Noutăţi  |  Analize  |  Opinii/Comentarii  |  Interviuri  |  Declaraţii  |  Documente  |  Conferinţe  |  Studii  |  Evenimente  |  UE - problematica transnistreana  |  Multimedia  |  APE în MassMedia  |  Friedrich Ebert Stiftung  |  Proiecte  |  Negociatori europeni
Copyright © 2024 Asociaţia pentru Politica Externă din Moldova.
Toate Drepturile Rezervate

Acest site a fost elaborat si lansat cu sprijinul Ambasadei Marei Britanii in Republica Moldova
TRIMARAN - IT Solutions Company // web, interactive, motion and software development solutions // http://www.trimaran.md, B2B and B2C solutions  /  Branding & Graphic Design Services / Website Design and Development  /  E-Commerce Systems / Software Application Architecture and Development / Multimedia solutions  /  2D/3D modeling & animation solutions / Video & Post Production / contact@trimaran.md
O soluţie Trimaran
Vizitatori: 652589
ultima actualizare: 23.01.2018