Masa rotundă: Economia de piaţă şi politicile de concurenţă. 05.12.2012.
05.12.2012 ,
 

Pe 5 decembrie 2012 Asociaţia pentru politică Externă în parteneriat cu Centrul Român pentru Politici Europene a organizat masa rotundă cu titlul: Economia de piaţă şi politicile de concurenţă. 

Tematica supusă dezbaterii in timpul mesei rotunde din data de 5 decembrie s-a axat pe colaborarea dintre R. Moldova şi România în domeniul politicilor de concurenţă luând în considerarea finalizarea recentă a proiectului de twinning in domeniul concurenţei şi ajutorului de stat, precum şi desfăşurarea negocierilor privind zona de liber schimb. La eveniment au participat drept invitaţi dl Bogdan Chiriţoiu, Preşedintele Concurenţei din România, Viorica Cărare, Preşedintele Consiliului Concurenţei din Republica Moldova şi Ambasadorul României în Republica Moldova. De asemenea, la dezbateri au luat parte reprezentanţi ai Ministerului de Externe şi Integrării Europene, Camera de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova, Banca Naţională a Moldovei, Asociaţia Băncilor din Moldova şi ai Institutul de Economie, Finanţe şi Statistică.

Această masă rotundă a reprezentat cel de-al doilea eveniment din cadrul proiectului „Contribuţii la parteneriatul pentru dezvoltare dintre România şi Republica Moldova”, proiect susţinut de către Agenţia Statelor Unite pentru Dezvoltare şi Ministerul Afacerilor Externe a României (unitatea Asistenţă pentru Dezvoltare). Ideea proiectului este de a supune dezbaterii subiecte de importanţă majoră pentru parcursul european al R. Moldova precum şi de a identifica posibile proiecte comune, idei inovative şi soluţii ce ar fortifica rolul României ca partener de bază al R. Moldova în procesul de europenizare.

În urma dezbaterilor Asociaţia pentru Politica Externă din Chişinău şi Centrul Român de Politici Europene din Bucureşti vor  elabora un raport cu privire la consecinţele adoptării acquis-ului comunitar privind politicile de concurenţă asupra economiei Republicii Moldova.

Tel. +373-22-224430, 210986
Fax +373-22-210986, 233950 office@ape.md
str. Sciusev 64, MD-2012 Chisinau, Republica Moldova
Email : office@ape.md
Copyright © 2019 Asociaţia pentru Politica Externă din Moldova.
Toate Drepturile Rezervate
Tipărire