Cea de-a III-a Conferinţă internaţională „Soluţionarea Conflictului Transnistrian în Contextul Europenizării Republicii Moldova” organzată de Asociaţia pentru Politică Externă (APE) cu sprijinul Ambasadei Marii Britanii în Republica Moldova.
17.02.2009 ,
 

La 17 februarie 2009, Asociaţia pentru Politică Externă din Moldova (APE) a organizat cea de-a III-a Conferinţă internaţională „Soluţionarea Conflictului Transnistrian în Contextul Europenizării Republicii Moldova”.  Evenimentul a fost organzat cu sprijinul Ambasadei Marii Britanii în Republica Moldova în cadrul proiectului "Dialogui Transnistrene".

Printre subiectele abordate în cadrul conferinţei: Lecţiile practice ce pot fi deduse din eforturile anterioare de soluţionare a conflictului şi cum pot fi ele incorporate în viitoarele politici şi strategii? Care sunt factorii principali care împiedică progresul în negocieri şi cum pot fi ei depăşiţi? Cum poate fi îmbunătăţit contextul intern pentru identificarea unei soluţii viabile a conflictului? Care sunt oportunităţile şi impedimentele contextului internaţional? În ce domenii Chişinăul poate juca un rol central şi unde progresul depinde de factorii ce nu ţin de influenţa Moldovei? Cum poate fi depăşit impasul în procesul de reglementare fără a submina aspiraţiile europene ale Moldovei? Cum poate Moldova progresa pe calea integrării în UE fără a se îndepărta ireversibil de regiunea transnistreană? Cum poate fi asigurat echilibrul dintre necesităţile imediate şi priorităţile pe termen lung? Poate UE să joace un rol mai mare în procesul de soluţionare sau chiar să devină forţa motrice a acestuia? Cum poate Moldova şi UE să avanseze spre o strategie mai concertată şi cuprinzătoare de soluţionare a conflictului?  

Tel. +373-22-224430, 210986
Fax +373-22-210986, 233950 office@ape.md
str. Sciusev 64, MD-2012 Chisinau, Republica Moldova
Email : office@ape.md
Copyright © 2024 Asociaţia pentru Politica Externă din Moldova.
Toate Drepturile Rezervate
Tipărire