Comunicat de Presă APE, Chişinău, 08.11.2010
08.11.2010 ,
 

În data de 5-6 noiembrie la Odessa, Asociaţia pentru Politică Externă din Moldova în parteneriat cu Asociaţia Cercetătorilor Politici Independenţi din Transnistria,  a organizat seminarul „Zona de comerţ liberă aprofundată şi comprehensivă, investiţii şi posibilităţi de dezvoltare a business-ului pentru autorităţile şi companiile din partea dreaptă şi stângă  Nistrului”.

La seminar au participat reprezentanţii companiilor din R. Moldova, inclusiv regiunea Transnistreană: Kvint, Tirotex, Floare Carpet, Viorica – Cosmetic,  Uzina Metalurgică din Râbniţa şi Portul Liber Internaţional Giurgiuleşti. De asemenea, la seminar au luat parte reprezentanţii autorităţilor centrale din Moldova printre care: reprezentanţi ai Ministerului Economiei din Moldova, Ministerului de Externe şi Integrării Europene al Moldovei, Biroului de Reintegrare al R. Moldova, precum şi reprezentanţi ai administraţiei de la Tiraspol responsabili de probleme economice şi comerciale., La eveniment au fost prezenţi şi  membri ai corpului diplomatic de la Chişinău: Excelenţa Sa dl Keith SHANNON, Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, Excelenţa Sa dna Ingrid TERSMAN, Ambasadoarea Suediei, Excelenţa Sa dl Serghii PIROJKOV, Ambasadorul Ucrainei, dl Vesa KOTILAINEN, Coordonator pe Ţară, Ambasada Finlandei la Bucureşti, reprezentanţi ai Oficiului reprezentantului special al UE pentru R. Moldova şi ambasadei Rusiei.

În cadrul seminarului participanţii au fost familiarizaţi cu perspectivele de crearea a Zonei de comerţ liberă aprofundată şi comprehensivă cu UE, costurile şi beneficiile acesteia. În acelaşi timp, seminarul a servit drept o platformă pentru identificarea problemelor cu care se confruntă companiile din partea dreaptă şi stângă a Nistrului şi găsirea soluţiilor pentru rezolvarea acestora. Pe parcursul seminarului au fost enunţate recomandări pentru Grupul de Lucru de Întărire a Încrederii pe probleme economice.

Seminarul „Zona de comerţ liberă aprofundată şi comprehensivă, investiţii şi posibilităţi de dezvoltare a business-ului pentru autorităţile şi companiile din partea dreaptă şi stângă  Nistrului” face parte din Proiectul Dialoguri Transnistrene implementat de către Asociaţia pentru Politică Externă în parteneriat cu Asociaţia Cercetătorilor Politici Independenţi din Transnistria şi finanţat de către Ambasada Suediei în Moldova, Ambasada Finlandei la Bucureşti şi Ambasada Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord la Chişinău.

Tel. +373-22-224430, 210986
Fax +373-22-210986, 233950 office@ape.md
str. Sciusev 64, MD-2012 Chisinau, Republica Moldova
Email : office@ape.md
Copyright © 2024 Asociaţia pentru Politica Externă din Moldova.
Toate Drepturile Rezervate
Tipărire