"Proiectul Legii privind egalitatea de şanse trebuie modificat". Publika.md. 23.05.2012.
24.05.2012 ,
 

Proiectul Legii privind egalitatea de şanse trebuie să fie îmbunătăţit. Asta susţin reprezentanţii Centrului de Resurse pentru Drepturile Omului. Pe de altă parte, experţii străini spun că proiectul NU corespunde standardelor europene.

În urma unui studiu realizat de Asociaţia pentru Politică Externă, s-a ajuns la concluzia că societatea civilă trebuie să fie consultată suplimentar asupra proiectului Legii privind egalitatea de şanse.

"Trebuie să fie efectuate unele lucrări suplimentare. Legea cu privire la egalitatea şanşelor...însă această denumire spre regret îngustează obiectul de reglementare a legii", a menţionat expertul Ion Schidu.

Sursa: Publika.md, http://www.publika.md/credo--proiectul-legii-privind-egalitatea-de-sanse-trebuie-modificat_859661.html

Experţii străini susţin că proiectul NU corespunde în totalitate standardelor Uniunii Europene, iar Moldova trebuie să îndeplinească mai multe angajamente faţă de comunitate.

"În acest moment, proiectul este ceea ce Guvernul numeşte "un compromis", dar asta este la limita angajamentelor. Voi fi foarte sincer. Nu cred că proiectul Legii privind egalitatea de şanse este în concordanţă cu legislaţia europeană în acest sens", a precizat avocat parlamentar pentru drepturile omului Goran Selanec.

Expertul mai spune că declaraţiile reprezentanţilor Bisericii în privinţa acestui proiect pot fi considerate opinii, dar mai presus de toate este dreptul fiecărei persoane la propria alegere.

Tel. +373-22-224430, 210986
Fax +373-22-210986, 233950 office@ape.md
str. Sciusev 64, MD-2012 Chisinau, Republica Moldova
Email : office@ape.md
Copyright © 2024 Asociaţia pentru Politica Externă din Moldova.
Toate Drepturile Rezervate
Tipărire