PDM semnează acord de colaborare cu o fracţiune din Parlamentul European. Info-Prim Neo. 19.09.2012.
19.09.2012 ,
 

Alianţa Progresistă a Socialiştilor şi Democraţilor (APSD) din Parlamentul European (PE) va sprijini Partidul Democrat din Moldova (PDM) în realizarea politicilor de reforme economice, dar care să asigure echilibrul social. Acest angajament a fost exprimat de Hannes Swoboda, preşedintele grupului parlamentar al socialiştilor şi democraţilor europeni, în cadrul discuţiilor purtate cu Marian Lupu, preşedintele Parlamentului şi liderul Partidului Democrat din Moldova, notează Info-Prim Neo cu referire la un comunicat al PDM.

În cadrului unui briefing de totalizare a vizitei în Republica Moldova, ţinut la sediul PDM, Hannes Swoboda a subliniat că, în tot mai multe state membre ale UE, la alegeri câştigă partidele de orientare social-democrată. „Grupul nostru parlamentar, care întruneşte reprezentanţi din toate statele membre ale UE, este împotriva populismului de dreapta şi de stânga, dar şi împotriva neoliberalismului, care promovează reformele cu orice preţ. Aceeaşi strategie o observăm şi în cazul Partidului Democrat din Moldova, care este plenar susţinut de noi”, a precizat parlamentarul european.

Totodată, preşedintele alianţei social-democraţilor europeni şi-a exprimat convingerea fermă că locul Republicii Moldova este în Uniunea Europeană. El a specificat că această cale, aleasă de Moldova, nu va fi uşoară, dar este vorba nu doar de aspectele economice, ci de adoptarea valorilor democratice europene şi a reiterat angajamentul de a susţine ţara noastră în realizarea acestui obiectiv.

Liderul PDM, preşedintele Parlamentului, Marian Lupu, a exprimat, la rândul său, încrederea „că discuţiile cu colegii din Parlamentul European se vor solda cu rezultate concrete, prin implementarea unor proiecte comune, prin colaborare mai bună, atât pe linie parlamentară, cât şi de partid, iar pe această cale să contribuim la realizarea obiectivului de integrare europeană a Republicii Moldova”.

Marian Lupu şi Hannes Swoboda au anunţat că s-a convenit elaborarea unui memorandum de colaborare între PDM şi Grupul Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor din PE, care va crea o bază solidă de cooperare pe viitor. Documentul urmează să fie semnat, în timpul apropiat, la Bruxelles. „În baza acestui memorandum, am putea invita persoane tinere din PDM să facă stagii în Parlamentul European şi vom putea organiza, aici, în Moldova diferite evenimente care au ca scop promovarea valorilor democratice. În acest mod, PDM poate servi un exemplu bun pentru alte state din regiune”, a spus Hannes Swoboda.
 

Tel. +373-22-224430, 210986
Fax +373-22-210986, 233950 office@ape.md
str. Sciusev 64, MD-2012 Chisinau, Republica Moldova
Email : office@ape.md
Copyright © 2024 Asociaţia pentru Politica Externă din Moldova.
Toate Drepturile Rezervate
Tipărire