Sinteze şi Dezbateri de Politică Externă, BULETIN BILUNAR, APE/FES Newsletter, NR. 03 (2014)
08.05.2014 ,
 

Asociaţia pentru Politică Externă, împreună cu Friedrich-Ebert-Stiftung, vă propune un Newsletter pe subiecte de politică externă și integrare europeană a Republicii Moldova, elaborat în baza emisiunii radio ”Sinteze și Dezbateri de Politică Externă”. Emisiunea radio și Newsletter-ul sunt parte a proiectului comun "Dialoguri de politică externă".

Newsletter nr. 03 (2014) 

Temele ediţiei:

1. Experiența Poloniei: „Nimeni din Europa nu va veni să facă ordine în curtea noastră dacă nu ne punem pe treabă şi noi”. Interviu cu Adam Burakowski şi Bartłomiej Zdaniuk, politologi şi conferențiari din Varşovia.

2. „Autoritățile de la Chişinău trebuie să pună accent pe informarea populației cu privire la beneficiile integrării europene”. Interviu cu Vitalie Ponomariov, profesor la Universitatea din Cahul.

3. „Trebuie să punem accent pe informare, pentru ca oamenii să înțeleagă cât mai bine ce se întâmplă cu adevărat”. Opinia Rodicăi Frecăuțanu, reprezentantă a societății civile, satul Pîrlița, Făleşti.

4. „Atitudinea pozitivă față de Uniunea Vamală se regăse şte la persoane de vârstă mai înaintată. Tinerii conştientizează că Federația Rusă nu este un partener de încredere”. Interviu cu Eduard Serbenco, pro-decan al Facultății de Drept a USM.

Materialele pot fi preluate fără restricţii, cu menţionarea sursei.

Descărca PDFDownload PDF

Tel. +373-22-224430, 210986
Fax +373-22-210986, 233950 office@ape.md
str. Sciusev 64, MD-2012 Chisinau, Republica Moldova
Email : office@ape.md
Copyright © 2024 Asociaţia pentru Politica Externă din Moldova.
Toate Drepturile Rezervate
Tipărire