Rom Eng
Benzi RSS
Prima / Opinii/Comentarii / Unii miniştri din Guvernul Leancă trebuie păstraţi, opinii. Info Prim Neo, 05.12.2014.
Unii miniştri din Guvernul Leancă trebuie păstraţi, opinii. Info Prim Neo, 05.12.2014.
Versiune tipar
05.12.2014
Unii miniştri, care au dat dovadă de eficienţă în Guvernul Leancă, ar putea să-şi găsească loc în viitorul Guvern pentru a continua reformele începute. Opinii în acest sens au fost lansate în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public de televiziune „Moldova 1”, transmite IPN.

Preşedintele Asociaţiei pentru Politică Externă, Victor Chirilă, a apreciat în special candidatura lui Iurie Leancă pentru a continua funcţia de premier. „Uniunea Europeană vrea la Chişinău un guvern reprezentativ, care să continue reformele, în special ce ţine de domeniul justiţiei şi eradicarea corupţiei. Partidele din viitoarea alianţă trebuie să găsească un numitor comun. Cred că ar trebui păstraţi cei care au dat dovadă de eficienţă în Guvernul Leancă. Dacă toţi politicienii ar fi ca Iurie Leancă şi Igor Corman, atunci am putea spune că s-a ajuns la un consens”, a spus Chirilă.

Editorialistul Nicolae Negru, deşi cu unele rezerve, de asemenea este pentru păstrarea miniştrilor care au dat dovadă de eficienţă şi integritate. „În Guvernul Leancă sunt şi oameni capabili, care au demonstrat că au anumite capacităţi. Cred că lecţia a fost învăţată de către majoritatea din ei. Este important ca liderii partidelor, care vor forma coaliţia să nu calce pe aceiaşi greblă, partajarea ministerelor după criterii politice. Atunci coaliţia nu va rezista”, a precizat jurnalistul.

Avocatul Vitalie Catană , de asemenea crede că premierul Leancă este candidatura potrivită pentru funcţia de premier. „Iurie Leancă a avut un mandat eficient cu rezultate notabile. Decizia însă aparţine PLDM, care are cel mai mare număr de mandate din viitoarea coaliţie”, a spus juristul.

Experţii au mai declarat în cadrul aceleaşi emisiuni că viitoarea coaliţie are nevoie şi de o opoziţie puternică şi constructivă, însă Partidul Socialiştilor nu este potrivit pentru acest rol. „PSRM va fi o opoziţie puternică, dar nu şi constructivă, ci mai degrabă distructivă. Din păcate, Igor Dodon nu apără interesele Republicii Moldova, ci ale Federaţiei Ruse. Este regretabil că PSRM s-a transformat într-o coloană a cincea, o filială a ambasadei ruse”, a afirmat Victor Chirilă.

 
comments powered by Disqus
Prima / Opinii/Comentarii / Unii miniştri din Guvernul Leancă trebuie păstraţi, opinii. Info Prim Neo, 05.12.2014.
Adresa
str. Sciusev 64, MD-2012 Chisinau, Republica Moldova


Tel.: +373-22-224430, 210986
Fax:
+373-22-210986, 233950 office@ape.md
Noutăţi  |  Analize  |  Opinii/Comentarii  |  Interviuri  |  Declaraţii  |  Documente  |  Conferinţe  |  Studii  |  Evenimente  |  UE - problematica transnistreana  |  Multimedia  |  APE în MassMedia  |  Friedrich Ebert Stiftung  |  Proiecte  |  Negociatori europeni
Copyright © 2024 Asociaţia pentru Politica Externă din Moldova.
Toate Drepturile Rezervate

Acest site a fost elaborat si lansat cu sprijinul Ambasadei Marei Britanii in Republica Moldova
TRIMARAN - IT Solutions Company // web, interactive, motion and software development solutions // http://www.trimaran.md, B2B and B2C solutions  /  Branding & Graphic Design Services / Website Design and Development  /  E-Commerce Systems / Software Application Architecture and Development / Multimedia solutions  /  2D/3D modeling & animation solutions / Video & Post Production / contact@trimaran.md
O soluţie Trimaran
Vizitatori: 653221
ultima actualizare: 23.01.2018