Rom Eng
Benzi RSS
Prima / Noutăţi / Comunicat de presă. Prim-ministrul Republicii Moldova Vlad FILAT a participat la prezentarea oficială a grupului de consilieri ai Misiunii Uniunii Europene de Consiliere în Politici Publice pentru Republica Moldova. 23.04.2010.
Comunicat de presă. Prim-ministrul Republicii Moldova Vlad FILAT a participat la prezentarea oficială a grupului de consilieri ai Misiunii Uniunii Europene de Consiliere în Politici Publice pentru Republica Moldova. 23.04.2010.
Versiune tipar
23.04.2010

Vlad FILAT a adus mulţumiri Delegaţiei Uniunii Europene si Programului Naţiunii Unite pentru Dezvoltare din Republica Moldova pentru ca au răspuns favorabil solicitării Guvernului de a fi asistat în procesul de guvernare de către experţi internaţionali. 
“Guvernul Republicii Moldova nu are nevoie doar de bani şi de voinţă pentru a derula procesul de reformă, ci şi de expertiză, acesta a fost şi motivul pentru care am solicitat sprijinul partenerilor noştri externi”, a specificat Prim-ministrul.

Premierul a subliniat importanţa prezenţei acestei Misiuni în Republica Moldova, menţionînd că aceasta a venit în timp util pentru a sprijini procesul de reformă al Guvernului şi pentru a ajuta la îmbunătăţirea absorbţiei de asistenţa externă, în beneficiul fiecărui cetăţean din Moldova.

Vlad FILAT s-a arătat convins de faptul ca prezenţa echipei de consilieri va dinamiza şi profesionaliza activitatea instituţiilor în care activează. 

“Un alt rol important pe care grupul de experţi îl va avea este cel de pregătire a funcţionarilor noştri pentru a face faţă cerinţelor pe care le presupune activitatea într-o instituţie europeană, dar şi pentru a colabora cu instituţiile Uniunii Europene”, a declarat Prim-ministrul.

Prim-ministrul a dat asigurări privind sprijinul Guvernului în activitatea care urmează a fi desfăşurată de membrii Misiunii pentru obţinerea unor rezultale importante pe calea promovării reformelor şi integrării europene a Republicii Moldova. 

Misiunea Uniunii Europene de Consiliere în Politici Publice pentru Republica Moldova  oferă 9 experţi internaţionali, care vor consilia conducerile mai multor instituţii ale statului în implementarea reformelor democratice şi accelerarea asocierii şi integrării economice dintre Uniunea Europeană şi Moldova. 

Instituţiile în care vor activa consilierii UE sînt Cabinetul Prim-ministrului, Cancelaria de Stat, Ministerele Economiei, Finanţelor, Justiţiei, Afacerilor Interne, Agriculturii şi Industriei Alimentare, Inspectoratul Fiscal Principal de Stat şi Agenţia de Achiziţii Publice.

Şeful Delegaţiei Uniunii Europene în Moldova, Dirk SCHUEBEL a subliniat că programul prevede un sprijin pentru instituţiile publice de a efectua reforme şi a menţionat rolul important pe care echipa de experţi internaţionali îl va avea în susţinerea Republicii Moldova pentru îndeplinirea angajamentelor sale în vederea semnării Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană.

Coordonator Rezident al ONU în Republica Moldova, Kaarina IMMONEN a declarat că PNUD are expertiză în domeniul dezvoltării instituţionale şi o puternică şi pozitivă experienţă în proiecte similare în regiune.

Coordonatorul echipei de consilieri UE, Rupinder SINGH a declarat că echipa de experţi internaţionali va contribui la cristalizare unei viziuni clare a Guvernului Republicii Moldova cu privire la integrarea în Uniunea Europeană. 

 
comments powered by Disqus
Prima / Noutăţi / Comunicat de presă. Prim-ministrul Republicii Moldova Vlad FILAT a participat la prezentarea oficială a grupului de consilieri ai Misiunii Uniunii Europene de Consiliere în Politici Publice pentru Republica Moldova. 23.04.2010.
Adresa
str. Sciusev 64, MD-2012 Chisinau, Republica Moldova


Tel.: +373-22-224430, 210986
Fax:
+373-22-210986, 233950 office@ape.md
Noutăţi  |  Analize  |  Opinii/Comentarii  |  Interviuri  |  Declaraţii  |  Documente  |  Conferinţe  |  Studii  |  Evenimente  |  UE - problematica transnistreana  |  Multimedia  |  APE în MassMedia  |  Friedrich Ebert Stiftung  |  Proiecte  |  Negociatori europeni
Copyright © 2021 Asociaţia pentru Politica Externă din Moldova.
Toate Drepturile Rezervate

Acest site a fost elaborat si lansat cu sprijinul Ambasadei Marei Britanii in Republica Moldova
TRIMARAN - IT Solutions Company // web, interactive, motion and software development solutions // http://www.trimaran.md, B2B and B2C solutions  /  Branding & Graphic Design Services / Website Design and Development  /  E-Commerce Systems / Software Application Architecture and Development / Multimedia solutions  /  2D/3D modeling & animation solutions / Video & Post Production / contact@trimaran.md
O soluţie Trimaran
Vizitatori: 525798
ultima actualizare: 23.01.2018