Rom Eng
Benzi RSS
Prima / Noutăţi / Prim-ministrul Vlad Filat a avut astăzi o convorbire telefonică cu Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso. Gov.md. 01.02.2013.
Prim-ministrul Vlad Filat a avut astăzi o convorbire telefonică cu Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso. Gov.md. 01.02.2013.
Versiune tipar
01.02.2013

În cadrul convorbirii, cei doi oficiali au discutat aspecte ce ţin de integrarea europeană a Republicii Moldova, apreciind progresele înregistrate în procesul de negocieri pe marginea Acordului de Asociere, dar şi a Acordului privind liberalizarea regimului de vize. În context, s-a făcut referinţă şi la recenta rundă de negocieri ce a avut loc la Chişinău.           

„Sperăm că, în luna martie a anului curent, vom finaliza negocierile pe marginea Acordului de Asociere, astfel încît să fim pregătiţi către Summit-ul Parteneriatului Estic de la Vilnius", a spus Vlad FILAT.

Premierul a menţionat că integrarea europeană este o prioritate absolută a Republicii Moldova şi că din acest punct de vedere amplul proces de reforme demarate anterior trebuie continuat, deoarece în final vor avea de beneficiat cetăţenii.

„Cetăţenii Republicii Moldova sînt cetăţeni europeni şi ei trebuie să se bucure de toate drepturile şi libertăţile europene. Pentru noi, acesta este un principiu important, pe care-l urmăm în activitatea de zi cu zi", a declarat Premierul.

Vlad FILAT s-a referit şi la procesul de reintegrare a ţării, menţionînd în context preconizata rundă de negocieri de la Lvov (Ucraina), în cadrul căreia va avea o întrevedere cu liderul de la Tiraspol, Evgheni ŞEVCIUK. 

Jose Manuel BARROSO  a spus că el este încă sub impresia vizitei pe care a întreprins-o la finele anului trecut în Republica Moldova, menţionînd că are cele mai plăcute amintiri.

Preşedintele Comisiei Europene a spus că apreciază eforturile depuse de Republica Moldova pe calea integrării europene şi a felicitat ţara noastră pentru reuşitele înregistrate pînă în prezent.

Oficialul a încurajat autorităţile să dea dovadă şi în continuare de aceeaşi abordare pentru a atinge obiectivele propuse şi a spus că şi Comisia Europeană, dar şi el personal vor susţine în continuare Republica Moldova în procesul de implementare a reformelor, de reîntregire a ţării şi de integrare în Uniunea Europeană. 

 

 
comments powered by Disqus
Prima / Noutăţi / Prim-ministrul Vlad Filat a avut astăzi o convorbire telefonică cu Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso. Gov.md. 01.02.2013.
Adresa
str. Sciusev 64, MD-2012 Chisinau, Republica Moldova


Tel.: +373-22-224430, 210986
Fax:
+373-22-210986, 233950 office@ape.md
Noutăţi  |  Analize  |  Opinii/Comentarii  |  Interviuri  |  Declaraţii  |  Documente  |  Conferinţe  |  Studii  |  Evenimente  |  UE - problematica transnistreana  |  Multimedia  |  APE în MassMedia  |  Friedrich Ebert Stiftung  |  Proiecte  |  Negociatori europeni
Copyright © 2020 Asociaţia pentru Politica Externă din Moldova.
Toate Drepturile Rezervate

Acest site a fost elaborat si lansat cu sprijinul Ambasadei Marei Britanii in Republica Moldova
TRIMARAN - IT Solutions Company // web, interactive, motion and software development solutions // http://www.trimaran.md, B2B and B2C solutions  /  Branding & Graphic Design Services / Website Design and Development  /  E-Commerce Systems / Software Application Architecture and Development / Multimedia solutions  /  2D/3D modeling & animation solutions / Video & Post Production / contact@trimaran.md
O soluţie Trimaran
Vizitatori: 512633
ultima actualizare: 23.01.2018