Rom Eng
Benzi RSS
Prima / Noutăţi
Noutăţi
Toate / 2016 / 2015 / 2014 / 2013 / 2012 / 2011 / 2010
 
Application open, Tbilisi Transformational Leadership Forum!!! 06.03.2014
To be Launched in the first week of June 2014, the Tbilisi Transformational Leadership Forum (TTLF) is a 5-day lecture series that is hosted By the Georgian Institute of Strategic Studies (GISS) in Tbilisi, Georgia and is supported by the International Visegrad Fund.
 
DECLARAȚIE cu privire la condamnarea agresiunii militare a Federației Ruse în Ucraina 04.03.2014
Asociația pentru Politică Externă (APE) condamnă cu fermitate atacul armat al Federației Ruse asupra Ucrainei, care constituie o violare flagrantă a suveranității și integrității teritoriale a statului vecin.
 
Iulian Groza, Viceministrul Afacerilor Externe și Integrare Europeană al Republicii Moldova și Victor Chirilă, Director Executiv al Asociației pentru Politica Externă vin în studioul Unimedia, marți, 25 februarie, la orele 11.00 25.02.2014
Asociația pentru Politica Externă (APE) în parteneriat cu Unimedia vă invită să urmăriți emisiunea ”Moldova și Lumea”, o nouă platformă de discuții ce își propune să analizeze subiecte de maximă importanță pentru politica externă și internă a Republicii Moldova.Iulian Groza, Viceministrul Afacerilor Externe și Integrare Europeană al Republicii Moldova și Victor Chirilă, Director Executiv al Asociației pentru Politica Externă vin în studioul Unimedia, marți, 25 februarie, la orele 11.00 pentru a discuta despre succesele și eșecurile Parteneriatului Estic inclusiv prin prisma intereselor naționale ale Republicii Moldova și a analiza critic perspectivele de relansarea a inițiativei în condițiile unei ofensive geopolitice ruse tot mai evidente.
 
Discuții cu privire la avantajele integrării europene la Universitatea de Stat din Comrat. 20.02.2014. 21.02.2014
Avantajele pentru cetățenii Republicii Moldova a procesului de integrare europeană, a liberalizării regimului de vize și comerțului liber cu UE au fost dezbătute joi, 20 februarie, la Universitatea de Stat din Comrat, în cadrul unei serii de evenimente organizate de Asociația pentru Politică Externă, Expert-Grup și IDIS Viitorul cu ocazia reuniunii Convenției Naționale pentru Integrare Europeană.
 
Anunț, Concurs de Stagiere la Asociația pentru Politică Externă (APE) 22.01.2014
Stimați studenți și masteranzi, deciși să se specializeze în domeniul relațiilor internaționale și politicilor publice europene, Asociația pentru Politica Externă (APE), lansează concurs de stagiere pentru următoarele trei luni.
 
Comunicat, Conferința anuală a Forului de Dezbateri pe Integrarea Europeană a Republicii Moldova, la prima ediție. 11.12.2013 11.12.2013
Obiectivele și provocările agendei de integrare europeană a Republicii Moldova între summiturile Parteneriatului Estic de la Vilnius (2013) și Riga (2015), impactul procesului de reglementare transnistreană asupra vectorului european, precum și prioritățile ce țin de independența justiției și combaterea corupției vor fi câteva dintre subiectele ce vor fi discutate în cadrul primei Conferințe anuale a Forului de Dezbateri pe Integrarea Europeană a Republicii Moldova, care va avea loc pe data de 13 decembrie la Chișinău. Evenimentul va avea loc la hotelul Codru, sala Mozart, cu începere de la ora 9.00.
 
Dialoguri Transnistrene, Newsletter, Octombrie 2013, nr. 01. 09.12.2013
TEMELE EDIȚIEI:1. Șeful Delegației UE la Chișinău, Pirkka Tapiola, felicită autoritățile moldovene pentru deschiderea oficiilor Biroului Migrație și Azil de-a lungul râului Nistru, într-o formulă care ține cont de interesele oamenilor din regiunea transnistreană și permite controlul migrației pe segmentul transnistrean al frontierei moldo-ucrainene.2. Vicepremierul pentru Reintegrare, Eugen Carpov, spune că noile oficii teritoriale vin să îmbunătățească libertatea de circulație pe Nistru.3. Deschiderea oficiilor Biroului Migrație și Azil de-a lungul Nistrului a fost criticată dur de Tiraspol. Fostul negociator-șef de la Tiraspol, Vladimir Iastrebciak, explică punctul de vedere al reprezentanților administrației transnistrene.4. Nicu Popescu, expertul Institutului European pentru Studii de Securitate de la Paris, analizează de ce nu au bază îngrijorările Tiraspolului privind impactul negativ al oficiilor migraționale pe Nistru.
 
Relaţiile Republicii Moldova cu Uniunea Europeană: de la cooperare la integrare. APE/FES. 02.12.2013. 02.12.2013
 
Slovakia agrees to reverse gas to Ukraine.EurActiv.com with Reuters. 20.11.2013 20.11.2013
Pipeline operators in Ukraine and Slovakia are on the verge of signing a deal that will allow the European Union to ship gas through Slovakia to Ukraine, reducing Kiev's dependence on Russia, the European Commission and Ukraine said yesterday (19 November).
 
Elemente de intervenţie ale secretarului de stat pentru afaceri strategice Bogdan Aurescu la Conferinţa „Contribuţii la Parteneriatul pentru dezvoltare dintre România şi Republica Moldova”, Chişinău, 27 septembrie 2013 30.09.2013
Prezenţa la Chişinău a numeroase agenţii/instituţii guvernamentale româneşti care au derulat sau derulează programe de asistenţă, precum şi a organizaţiilor societăţii civile, este tocmai indicatorul faptului că Parteneriatul nostru nu este limitat la nivelul unor proiecte de vizibilitate imediată, ci are o bază solidă formată din activitatea experţilor guvernamentali şi neguvernamentali angrenaţi în proiecte bilaterale.
 
Invitație, Conferință: “Contribuții la Parteneriatul pentru dezvoltare dintre România și Republica Moldova”, 27 septembrie 2013, ora 09.00 la hotelul Codru, Sala Vivaldi. 23.09.2013
La Conferință vor fi prezentate rezultatele proiectului ”Contribuţii la parteneriatul pentru dezvoltare dintre România şi Republica Moldova” în cadrul căruia APE și CRPE au elaborat 5 studii tematice ce vizează cooperarea dintre Romania și Republica Moldova în domenii precum: energia, economia de piață și competiția, combaterea corupției, prevenirea discriminării și dezvoltarea regională. Fiecare studiu conține un set de concluzii și recomandări care au fost propuse de oficialii și experții societății civile din ambele capitale, în timpul celor 5 mese-rotunde tematice organizate de APE și CRPE la București și Chișinău. De asemenea, datorita proiectului reprezentanții Comisiei Naționale de Integritate și ai Consiliului pentru Prevenirea și Eliminarea Discriminării din Republica Moldova au întreprins primele lor vizite de studii la instituțiile omoloage din România, Agenția Națională Integritate și Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării. Proiectul este susţinut de United States Agency for International Development şi de Ministerul Afacerilor Externe al României prin Unitatea Asistenţă pentru Dezvoltare. Programul preliminar al conferinței este atașat.Va rugăm mult să confirmați participarea Dumneavoastră la adresa de email: victoria.bucataru@ape.md
 
Jean-Claude Mignon: Și cei din regiunea transnistreană trebuie să poată beneficia de acordurile cu UE Lina Grâu pentru Europa.md. 21.09.2013. 21.09.2013
Întreaga populație a Republicii Moldova, inclusiv cei de pe malul stâng al Nistrului, trebuie să poată beneficia de prevederile Acordului de Asociere și a Acordului de liber schimb cu UE care vor fi parafate în luna noiembrie la Vilnius, a declarat președintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), Jean-Claude Mignon, la încheierea unei vizite pe care a efectuat-o în Republica Moldova. Oficialul s-a întâlnit la Chișinău cu factori de decizie și lideri ai grupurilor parlamentare, iar la Tiraspol a avut discuții cu liderul regiunii separatiste, Evghenii Șevciuk, și cu președintele legislativului local, Burla. La Tiraspol, Jean-Claude Mignon a propus repetat organizarea unor întâlniri la nivelul reprezentanților organelor legislative de la Chișinău și Tiraspol. Propuneri de acest fel au fost formulate și în cadrul vizitelor anterioare ale oficialului european, dar au rămas fără vreun răspuns din partea Tiraspolui.
 
Premierul Iurie Leancă: Republica Moldova nu va devia de la cursul integrării europene. Lina Grâu pentru Europa.md. 19.09.2012. 19.09.2013
Decizia Republicii Moldova de a urmări parcursul european atât în relațiile externe, cât și în plan național a fost o opțiune strategică aleasă de Chișinău încă acum patru ani, de la care autoritățile moldovene nu vor devia în pofida unor încercări de a tensiona situația și a compromite acest curs, încercări care vin atât din afara, cât și din interiorul Republicii Moldova. Declarații în acest sens a făcut primul ministru Iurie Leancă în cadrul unei conferințe de presă susținute cu ocazia împlinirii a 100 de zile de la învestirea Guvernului pe care îl conduce.
 
Pressure exerted by Russia on Eastern Partnership countries (in the context of the upcoming Eastern Partnership Summit in Vilnius), European Parliament, Texts Adopted at the sitting of Thursday, 12 September 2013, P7_TA-PROV(2013)0383 13.09.2013
European Parliament resolution of 12 September 2013 on the pressure exerted by Russia on Eastern Partnership countries (in the context of the upcoming Eastern Partnership Summit in Vilnius) (2013/2826(RSP))
 
Think Tank Young Professional Development Program. Open Society Foundations. 13.08.2013
Human capital is the biggest asset of each and every think tank. In securing reliable and high-quality researchers, think tanks compete with much more powerful competitors, i.e. governments, state agencies, private companies, banks, and consulting companies. The region’s think tanks, therefore, have to devise special motivation strategies to retain existing staff and attract new talented individuals to opt for this career. Despite being present in the public life, think tanks constitute a small part of civil society and are often not the first choice to fresh graduates who are interested in embarking on research/policy careers.
 
Apply for Young Diplomacy Professionals Forum 2013! 15.07.2013
The Latvian Transatlantic Organisation (LATO) is pleased to announce that on September 6-7, 2013 we are organizing the third Rīga Conference Young Diplomacy Professionals Forum. This is invaluable opportunity for future leaders!
 
UE arată angajamentul ferm de a întări cooperarea cu Moldova, Catherine Ashton. Info Prim Neo. 10.07.2013. 11.07.2013
Vizita la Chişinău arată angajamentul ferm al Uniunii Europene de a întări cooperarea cu Republica Moldova. Despre aceasta a declarat Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe şi politica de securitate, Catherine Ashton, în cadrul unei întrevederi cu preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Preşedinţiei.
 
APEL al reprezentanților societății civile din Republica Moldova către Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe şi politica de securitate, Doamna Catherine Ashton, privind situația din regiunea transnistreană 09.07.2013
Integrarea europeană este înţeleasă în Republica Moldova ca premisa unei dezvoltări durabile, implicit de realizare a integrităţii teritoriale a țării. Cu regret constatăm însă că activizarea dialogului Uniunea Europeană - Republica Moldova, cu perspectiva asocierii politice, integrării economice și liberalizării regimului de vize pentru cetățenii moldoveni, este însoțită de agravarea premeditată a situaţiei în raioanele de est ale țării în vederea obstrucționării acestui parcurs european.
 
UE a creat Rețeaua minorităților din Parteneriatul Estic. Unimedia.md. 05.07.2013. 05.07.2013
Rețeaua minorităților din Parteneriatul Estic (EaPMN) finanțată de UE oferă noi programe de instruire și oportunități pentru organizații care reprezintă minoritățile din țările Parteneriatului Estic, informează UNIMEDIA.
 
Azi, va avea loc lansarea volumului Teodor Baconschi „Legătura de chei. O mărturie diplomatică”. 05.07.2013
Evenimentul va avea loc începând cu ora 18.15, la Librăria din Centru, de pe bd. Ștefan cel Mare nr.126 din Chișinău.
 
Pagina
123456789
Prima / Noutăţi
Adresa
str. Sciusev 64, MD-2012 Chisinau, Republica Moldova


Tel.: +373-22-224430, 210986
Fax:
+373-22-210986, 233950 office@ape.md
Noutăţi  |  Analize  |  Opinii/Comentarii  |  Interviuri  |  Declaraţii  |  Documente  |  Conferinţe  |  Studii  |  Evenimente  |  UE - problematica transnistreana  |  Multimedia  |  APE în MassMedia  |  Friedrich Ebert Stiftung  |  Proiecte  |  Negociatori europeni
Copyright © 2020 Asociaţia pentru Politica Externă din Moldova.
Toate Drepturile Rezervate

Acest site a fost elaborat si lansat cu sprijinul Ambasadei Marei Britanii in Republica Moldova
TRIMARAN - IT Solutions Company // web, interactive, motion and software development solutions // http://www.trimaran.md, B2B and B2C solutions  /  Branding & Graphic Design Services / Website Design and Development  /  E-Commerce Systems / Software Application Architecture and Development / Multimedia solutions  /  2D/3D modeling & animation solutions / Video & Post Production / contact@trimaran.md
O soluţie Trimaran
Vizitatori: 498038
ultima actualizare: 23.01.2018